Dream Circle 12″ Crochet Square Dutch Instructions

Dream Circle 16a

Dream Circle 12″ Square Instructions

Toer 1 : Met kleur A. Maak een magische ring. 3l (telt als eerste st). 11 st in de ring. Sluit de toer met een hv in de bovenste van de 3l van het begin. Hecht af. (12 st)

Toer 2 : Met kleur B. Hecht aan met een hv in een achterste lus.  Deze toer wordt enkel in de achterste lussen gemaakt.  3l (telt als eerste st), st in dezelfde steek, 2st in elke steek. Sluit met een hv. Hecht af. (24 st)

Toer 3 : Met kleur C. Hecht aan met een vaste in een 2de st van het 2st paar. vaste in de volgende steek, st in de voorste lus van het stokje in rij 1. (vaste in de volgende 2 steken, st in de voorste lus van rij 1) ga rond. sluit af met een hv. Hecht af. ( 12 st, 24vasten)

Toer 4 : Met kleur D. Hecht aan met een hv in de achterste lus van een st. 3l ( telt als een st). Deze toer wordt enkel in de achterste lussen gemaakt. st in dezelfde steek. st in de volgende 2 steken. ( 2st in de volgende steek, st in de volgende 2 steken) ga rond. Sluit met een hv. Hecht af (48st)

Toer 5 : Deze toer niet te vast haken!  Het kan een beetje opkrullen, maar dat is normaal. Het trekt wel recht in de volgende toer. Je kan deze toer ook met haaknaald maatje groter haken om het plat(er te krijgen.

Met kleur E. Hecht aan met een vaste in een st. 1l, sla 1st over ( vaste in de volgende steek, 1l, sla de volgende steek over) ga rond. Sluit met een hv. Hecht af. (24 vasten, 24l ruimte)

Toer 6 : Met kleur F. Hecht aan met een vaste in een willekeurige lossenruimte. 5st in de volgende lossenruimte, ( vaste in de lossenruimte, 5stokjes in de volgende lossenruimte. (12 5stblaadjes, 12 vasten)

Oppervlakte haken ( zie “notes”)

Met kleur B. Haak een rondje langs de rand van toer 1.

Met kleur E. Haak een rondje langs de rand van toer 2

Nota: Als je werkt in de overgeslagen steken van toer 4, bij de volgende toer haak je in de voorste lussen van de steken van toer 5&6 en werk in beide lussen van de steken van toer 4.

Toer 7 : Met kleur A. Hecht aan met een vaste in het 1ste steek van een 5st-groep. *vaste in de volgende steek, 3 vasten in de volgnde steek, 1 vaste in de volgende 2 steken, st in de overgeslane steek naar onder van toer 4, sla de volgnde vaste van toer 6 over**, vaste in de volgede steek; Herhaal van * tot ** tot op het einde. Sluit de toer. Hecht af. ( 12 7st blaadjes, 12 st)

Toer 8 : Met kleur B.  Hecht aan met een vaste in de achterste lus van de middenste 3-vasten groep bovenop 1 van de bloemblaadjes, we haken deze toer enkel in de achterst lussen, *sla de volgende 3 stokjes over,( dubbelstokje, 3stokjes,dubbelstokje) in het volgnde stokje, sla de volgende 3 stokjes**, vaste in het volgende stokje (top van de boog); Herhaal an * tot **, Sluit de toer. Hecht af (12 5stokjes schelpjes, 12 vasten)

Toer 9 : Met kleur C.  Hecht aan met een hv in de achterste lus van een willekeurige vaste, 3l, haken enkel in de achterste lussen in deze toer, st in dezelde steek, 1 st in de volgnde 5 steken, (2st in de volgende vaste, st in de volgende 5 steken) Ga rond. Sluit de toer. Hecht af. (84 stokjes)

Toer 10: Met kleur D. Hecht aan met een vaste in een stokje na een 2stokjespaar, vaste in de volgende 2 steken, * stokje in de voorste lus van de middenste 3stokjes groep van toer !, sla geen steken over van toer 9**,een vayse in de volgnede 3 steken; Herhaal van * tot **. Sluit de toer. Hecht af. (24 stokjes, 24 3-stokjes groepen)

Toer 11: Met kleur E. Hecht aan met een hv in de achterste lus van een willekeurige stokje, 3l (telt als een stokje), deze toer haken we enkel in de achterste lussen, Stokje in dezelfde steek, 1 stiokje in de volgnde 7 steken, ( 2 stokjes in de volgende steek, 1 nstokje in de volgende 7 steken) Ga rond. Sluit de toer. Hecht af. (108 stokjes)

Toer 12: Met kleur F. Hecht aan met een vaste in de achterste lus van het 2de stokje van een willekeurige 2stokjes paar, deze toer enkel in de achterste lussen haken. 1 vaste in de volgende 8 steken.*een halfstokje in de volgende 2 steken, 1 stokje in de volgende 2 steken, 1 dubbelstokje in de volgende 2 steken, 1 driedubbel stokje in de volgende 2 steken, 2 driedubbele stokjes in de volgende steek, 2l, 2 driedubbele stokjes in dezelfde steek, 1 driedubbel stokje in de volgende 2 steken, 1 dubbelstokje in de volgende 2 stekn, 1 stokje in de volgende 2 steken, 1 halfstokje in de volgende 2 steken**, 1 vaste in de volgende 9 steken.

Herhaal van *, ga rond, eindig de laatste herhaling bij **. Sluit de toer. Hecht af. (29steken aan elke kant, 4 2lussen hoekruimtes)

Toer 13: Met kleur A. Hecht aan met een vaste in de eerste vaste van een 9-vatsen groep op een willekeurige zijde, *haak een vaste in elke steek tot de voorlaatse voor de hoek, halfstokje in de laaste steek voor de hoek, ( 2stokjes, 2l, 2stokjes) in de 2lussenruimte, halfstokje in de volgende steek; Herhaal van * wwerk de toer af met vasten. Sluit de toer. Hecht af. ( 33 steken aan elke zijde, 4 2lussen hoekruimtes)

Toer 14: Met kleur C. Hecht aan met een vasten in een willekeurige steek. Haak een vasyte in elke steek en ( 1 vaste, 2l, 1v vaste) in elke hoek. Sluit de toer. Hecht af. ( 35 steken aan elke zijde, 4 2lussen hoekruimtes)

Oppervlakte haken ( zie notities)

Met kleur B. Haak een rondje langs de rand van toer 10.

Met kleur C. Haak een rondeje langs de rand van toer 11.