Andrea Square Dutch

Andrea Square – Dutch

Door Carolyn Christmas

Afmeting: 30 cm

Materialen

Garen geschikt voor haaknaald 4,5-5,5 in maximaal vier kleuren. Ik heb Impeccable van Loops and Threads gebruikt in de volgende kleuren:

A            Soft Fern

B            Rich Orchid

C            Fern

D            Soft Rose

Haaknaald 5,00 mm of de maat die nodig is om de juiste stekenverhouding te krijgen.

Stekenverhouding: Toer 1-6 moet 12,70 cm zijn.

Speciale steken

Magische ring (optioneel) kijk op http://www.mooglyblog.com/the-magic-circle/

Toer sluiten met een naald/onzichtbaar sluiten van een toer (optioneel) kijk op http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/crochet-tutorials/crochet-invisible-join-vs-slip-stitch-join/

Bessensteek: Werk aan de verkeerde kant van het werk, (v in volgende steek, dst in volgende steek) herhaal zoveel maal als staat aangegeven.

Instructies

Toer 1: Met kleur D, 5l, sluit met een hv in de 1e l tot een ring (of gebruik een magische ring), 3l (telt als st), 15st in de ring, sluit de toer met een hv in de 3e l van de eerste 3l (of sluit de toer m.b.v. een naald). Hecht af. (16st)

Toer 2: Hecht kleur B aan met een v in een willekeurige steek, l, (v, l) in elke steek tot het einde van de toer, sluit de toer met een hv in de 1e v. Hecht af. (16v, 16 1-losseruimtes)

Toer 3: Hecht kleur D aan met een v in een willekeurige 1-losseruimte, l, (v, l) in elke 1-losseruimte tot het einde van de toer, sluit met een hv in de 1e v. Hecht af. (16v, 16 1-losseruimtes)

Toer 4: Hecht kleur A aan met een v in een willekeurige 1-losseruimte, 2l, (v, 2l) in elke 1-losseruimte, sluit met een hv in de 1e v. Hecht af. (16v, 16 2-lossenruimtes)

Toer 5: Hecht kleur C aan met een v in een willekeurige 2-lossenruimte, l, (v, l) in dezelfde ruimte, (v, l) tweemaal in elke 2-lossenruimte tot het einde van de toer, sluit de toer met een hv in de 1e v. Hecht af. (32v, 32 1-losseruimtes)

Toer 6: Hecht kleur A aan met een v in een willekeurige 1-losseruimte, l, (v, l) in elke 1-losseruimte tot het einde van de toer, sluit de toer met een hv in de 1e v. Hecht af. (32v, 32 1-losseruimtes)

Toer 7: Hecht kleur D aan met een v in een willekeurige 1-losseruimte, l, (v, l) in elke 1-losseruimte tot het einde van de toer, sluit de toer met een hv in de 1e v. Hecht af. (32v, 32 1-losseruimtes)

Toer 8: Hecht kleur B aan met een hv in een willekeurige 1-losseruimte, 3l (telt als st), (st, 2l, 2st) in dezelfde ruimte, * l, st in volgende 1-losseruimte, l, hst in volgende 1-losseruimte, (l, v in volgende 1-losseruimte) driemaal, l, hst in volgende 1-losseruimte, l, st in volgende 1-losseruimte, l **, (2st, 2l, 2st) in volgende 1-losseruimte *, herhaal van * tot * tot het einde van de toer, stop de laatste herhaling bij **, sluit de toer met een hv in de 3e l van de eerste 3l (of sluit de toer m.b.v. een naald). Hecht af. (11 steken, 8 1-losseruimtes langs iedere zijde, 4 2l-hoekruimtes)

Toer 9: Hecht kleur A aan met een hv in een willekeurige 2l-hoekruimte, 3l (telt als st), (st, 2l, 2st) in dezelfde ruimte, * l, v in volgende 1-losseruimte) achtmaal, l **, (2st, 2l, 2st) in volgende 2l-hoekruimte *, herhaal van * tot * tot het einde van de toer, stop de laatste herhaling bij **, sluit de toer met een hv in de 3e l van de eerste 3l (of sluit de toer m.b.v. een naald). Hecht af. (12 steken, 9 1-losseruimtes langs iedere zijde, 4 2l-hoekruimtes)

Toer 10: Hecht kleur C aan met een hv in een willekeurige 2l-hoekruimte, 3l (telt als st), (st, 2l, 2st) in dezelfde ruimte, * (2st in volgende 1-losseruimte) negenmaal **, (2st, 2l, 2st) in volgende 2l-hoekruimte *, herhaal van * tot * tot het einde van de toer, stop de laatste herhaling bij **, sluit de toer met een hv in de 3e l van de eerste 3l (of sluit de toer m.b.v. een naald). Hecht af. (22st langs iedere zijde, 4 2l-hoekruimtes)

Toer 11: Hecht kleur D aan met een v in een willekeurige 2l-hoekruimte, 2l, v in dezelfde ruimte, * (1l, sla het volgende st over, v in volgende st) 11-maal, 1l **, (v, 2l, v) in volgende 2l-hoekruimte *, herhaal van * tot * tot het einde van de toer, stop de laatste herhaling bij **, sluit de toer met een hv in de 1e v. Hecht af. (13v, 12 1-losseruimtes langs iedere zijde, 4 2l-hoekruimtes)

Toer 12: Keer en werk verder aan de verkeerde kant. Hecht kleur B aan met een v in een willekeurige 2l-hoekruimte, 2l, v in dezelfde ruimte, * (dst in volgende steek, v in volgende 1-losseruimte) 12-maal, dst in volgende steek **, (v, 2l, v) in volgende 2l-hoekruimte *, herhaal van * tot * tot het einde van de toer, stop de laatste herhaling bij **, sluit de toer met een hv in de 1e v. Hecht af. (13 bessensteken langs iedere zijde, 4 2l-hoekruimtes)

Toer 13: Werk verder aan de goede kant, hecht kleur D aan met een v in een willekeurige 2l-hoekruimte, 2l, v in dezelfde ruimte, * v in volgende v, (l, sla volgende dst over, v in volgende v) 13-maal **, (v, 2l, v) in volgende 2l-hoekruimte *, herhaal van * tot * tot het einde van de toer, stop de laatste herhaling bij **, sluit de toer met een hv in de 1e v. Hecht af. (16v, 13 1-losseruimtes langs iedere zijde, 4 2l-hoekruimtes)

Toer 14: Hecht kleur A aan met een v in een willekeurige 2l-hoekruimte, 2l, v in dezelfde ruimte, v in elke v en in elke 1-losseruimte tot het einde van de toer en (v, 2l, v) in elke 2l-hoekruimte, sluit de toer met een hv in de 1e v (of sluit de toer m.b.v. een naald). Hecht af. (31v langs iedere zijde, 4 2l-hoekruimtes)

Toer 15: Keer en werk verder aan de verkeerde kant. Hecht kleur C aan met een v in een willekeurige 2l-hoekruimte, 2l, v in dezelfde ruimte, * sla volgende v over (dst in volgende v, v in volgende v) 15-maal, dst in volgende v **, (v, 2l, v) in volgende 2l-hoekruimte *, herhaal van * tot * tot het einde van de toer, stop de laatste herhaling bij **, sluit de toer met een hv in de 1e v. Hecht af. (16 bessensteken langs iedere zijde, 4 2l-hoekruimtes)

Toer 16: Werk verder aan de goede kant, hecht kleur C aan met een hv in een willekeurige 2l-hoekruimte, 3l (telt als st), (st, 2l, 2st) in dezelfde ruimte, * st in volgende v, (2st in volgende v) 15-maal, st in volgende v **, (2st, 2l, 2st) in volgende 2l-hoekruimte *, herhaal van * tot * tot het einde van de toer, stop de laatste herhaling bij **, sluit de toer met een hv in de 3e l van de eerste 3l (of sluit de toer m.b.v. een naald). Hecht af. (36st langs iedere zijde, 4 2l-hoekruimtes)